Aviotūre uz Itāliju

NEAPOLES MOTĪVI (NEAPOLE, POMPEJI, KAPRI, ROMA, SORENTO)

ITALY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ceļojuma datumi:
no 14.05 līdz 27.08.2024
Ceļojuma ilgums:
8 dienas
Ceļojuma cena:
no 459 EUR LĪDZ 629 EUR
Ekskursiju un transporta pakete (pēc vēlēšanās):
189 EUR

CEĻOJUMA CENĀ IEKĻAUTS

4* viesnīcā (divvietīga izvietošana) – 7 naktis ar brokastīm
Rokas bagāža līdz 8 kg
Lidojums Rīga – Neapole – Rīga
Bagāža līdz 23 kg
Pasažieru nodevas
Kompānijas pārstāvja pakalpojumi visa ceļojuma laikā

EKSKURSIJU-TRANSPORTA PAKETE 189 €

Transporta pakalpojumi
Ekskursija Neapolē
Ekskursijas brauciens uz Pompejiem
Ekskursijas brauciens Kapri salā ar kuģīti (papildu maksa 58 €/ turp-atpakaļ par biļetēm)

EKSKURSIJAS TIEK APMAKSĀTAS UZ VIETAS
(PĒC VĒLĒŠANĀS)

Ekskursija uz Romu un Vatikānu 50.00 €
Ekskursijas brauciens “Sorento apmeklējums” 45.00 €
Ekskursijas brauciens uz Formijas un Gaetas pilsētām 35.00 €

1.DIENA

Tikšanās Rīgas lidostā. Lidojums Rīga – Neapole

Ierašanās Kampānijas reģionā.

Šis ir gleznains reģions ar eksotiskiem augiem, lieliskām pludmalēm, itāļu kolorītu, jūras un itāļu virtuves aromātu.

Brauciens uz DOMIZIA PALACE HOTEL 4*

Iekārtošanās, atpūta.

2. DIENA

DIENVIDU GALVASPILSĒTA

Brokastis.

Atpūta pie jūras, brīvs laiks.

Dienas otrajā pusē brauciens uz Neapoli. Neapole – kontrastu pilsēta. Tās rajonos nav iespējams neiemīlēties. Šeit arī ir Spāņu kvartāli – Barselonas daļiņa, galerijas, kas līdzīgas tām, kas rotā Milānas centru, kā arī karaļa pils un teātri, kādi ir sastopami Itālijas galvaspilsētā. Bet pats svarīgākais ir tas, ka Neapolei ir gandrīz 3000 gadu sena vēsture, ar saviem svētajiem un varoņiem, sava valoda un unikāla virtuve. Šeit beidzas Romas impērijas vēsture, šeit ir dzimusi un uzaugusi Sofija Lorena un tikai šeit var nogaršot autentisku Neapoles picu.

Brīvs laiks. Atgriešanās viesnīcā.

3. DIENA

“SILTAIS SORENTO VAKARS”

Brokastis.

Brīvs laiks atpūtai pie jūras. Dienas otrajā pusē ekskursijas brauciens uz Sorento (papildu maksa 45 €).

Sorento ir kūrortpilsēta Itālijā, kas atrodas uz klints virsotnēm un stiepjas gar jūru. Tā ir nāru un apelsīnu zeme. Sorento daba ir iespaidīga: stāvi kalni un gleznainas pludmales, debeszils ūdens un tīrs gaiss, šauri celiņi un citrusaugļu stādījumi. Šurp ir vērts doties, lai pasildītos spilgtās saules staros, izbraukātu pa apkārtējiem ciematiem un paklaiņotu ap apelsīnu kokiem un pabūt ieliņās, kuras vēl saglabājušas savu viduslaiku izskatu. Sorento – tā ir pilsēta bez satraukuma un pretrunām, ar gadsimtiem senu vēsturi un īpašu atmosfēru.

Uzkāpsim skatu laukumā, kur pavērsies prātam neaptverami skati. Sorento ir slavena ar tās jūras ainavām, unikālu augu valsti un veldzējošo gaisu.

Apmeklēsim arī pasaulē slavenā “Limončello” zīmola citrona, šņabja un liķieru ražošanas laboratoriju. Dzēriena pagatavošanas tradīcija no citronu miziņām uz spirta bāzes tika nodota no vienas paaudzes citai. Citrons tiek uzskatīts par Sorento simbolu, citrusaugļi šeit aug visur. Jums būs iespēja degustēt un iegādāties fabrikas produkciju (iespēju robežās organizēsim bezmaksas ekskursiju uz rūpnīcu).

Brīvs laiks. Atgriešanās viesnīcā.

4. DIENA

SENĀS ROMAS PILSĒTA

Brokastis.

Atpūta pie jūras, brīvs laiks. Dienas otrajā pusē ekskursijas brauciens uz Pompejiem, gājēju ekskursija arheoloģijas zonā (ieejas biļete: 19 €).

Pompeji — antīka pilsēta Neapoles līča krastā, kuru 79. gadā ir iznīcinājis Vezuva izvirdums. Pelni, kas apglabāja pilsētu un tās iedzīvotājus, saglabājuši pilsētas būves neskartas līdz pat mūsdienām. Katru gadu apkārtnē notiek izrakumi, sagādājot arheologiem arvien vairāk atklājumu, bet ceļotājiem – iespaidus un attēlus.

Brīvs laiks. Atgriešanās viesnīcā.

5. DIENA

SENĀS PASAULES CIVILIZĀCIJA

Brokastis.

Brīva diena, atpūta pie jūras, vai pēc vēlēšanās, piedāvājam ekskursijas braucienu uz Romu un Vatikānu (izbraukšana agri no rīta, papildu maksa 50 €, ieejas biļetes un sabiedriskā transporta biļetes tiek apmaksātas atsevišķi).

Roma – Itālijas galvaspilsēta un viena no apmeklētākajām Eiropas pilsētām, galvenais politiskais, kultūras un ekonomikas centrs, īsta atklājumu pilsēta. Oficiālā kultūras valoda – latīņu valoda.

Vatikāns atrodas netālu no Itālijas galvaspilsētas Romas un aizņem tikai 0,44 m2 lielu teritoriju. Valsts sastāv no vienas pilsētas, kas izveidota ar Romas katoļu baznīcas un Itālijas valdības piekrišanu 1929.gada 11.februārī. Vatikānā atrodas uzmanības cienīgas rezidences, kas uzceltas par godu katram no pāvestiem. Vatikāns ir pilsēta-muzejs zem klajas debess, kur ik uz soļa ir redzams mākslas darbs.

Brīvs laiks, iespēja ieturēt pusdienas.

Atgriešanās viesnīcā. .

6. DIENA

Brokastis.

Brīvs laiks pie jūras. Dienas otrajā pusē ekskursijas brauciens uz Formijas un Gaetas pilsētām (pēc vēlēšanās, par papildu samaksu 35 €).
Formija – pilsēta ar neatkārtojumu arhitektūru, kurā ir jaušama gan romiešu, gan barbaru, franču un arī bizantiešu ietekme. Redzēsim karalisko pili, kas celta XV gs, milzīgo Kristus statuju, kas paceļas pāri Formijai, svētīdama tās iedzīvotājus.
Gaeta – sena ostas pilsēta uz klinšaina zemesraga. Kalnā virs pilsētas atrodas Aragonas pils, bet vecpilsētas daļā redzēsim daudzus senus dievnamus, tai skaitā Sv. Erazmas un Marsiano katedrāli, Sv.Franciska baznīcu, bizantiešu baznīcu San-Džovanni – a-Mare un daudz ko citu.

Tālāk dodamies uz Sperlongu. Neliela gleznaina pilsētiņa – saukta par Balto pilsētu. Pilsētas vēsturiskais centrs celts labirinta veidolā!
Tur būs iespēja apmeklēt veikalus, kafejnīcas un skatu laukumos veikt foto pauzes laikā.

Atgriešanās viesnīcā.

7. DIENA

CITRONU SALA

Brokastis.

Ekskursijas brauciens ar kuģīti uz Kapri salu (papildus maksa 46 €/turp-atpakaļ biļetes uz kuģīti), pārvietošanās starp ostu un pilsētām tiek veikta ar salas pārvadātāju autobusiem (papildu maksa 12 € par biļetēm).

Kapri var iemīlēties no pirmā acu skatiena. Šodien sala ir svētku un greznības iemiesojums, dārgo restorānu un izsmalcinātu villu vieta. Slaveni modes mākslinieki, Holivudas zvaigznes un vienkārši bagātnieki meklē šeit atpūtu atbilstoši savam statusam un gaumei. Katru gadu šeit ierodas tūristu pūļi, lai skatītu Kapri skaistumu.

Brīvs laiks.

Atgriešanās viesnīcā.

8. DIENA

Ciao ITĀLIJA

Brokastis.

Numuriņu atbrīvošana. Brīvs laiks.

Transfērs uz lidostu.

Lidojums Neapole – Rīga

Ierašanās Rīgā.

PAPILDUS JŪS VARAT IEGĀDĀTIES

Piemaksa lidojumiem no Tallinas no 100.00€
Ja Jūs ceļojat vienatnē, piemaksa par izmitināšanu vienvietīgos numuriņos 200.00€
Pakete ar 7 vakariņām 115.00€

PĒC PIEPRASĪJUMA

Fiksētas vietas autobusā (15 €)

PAPILDUS TIEK APMAKSĀTS

Ceļu – transporta nodoklis – 10 €/ no personas par visu periodu
Tūrisma nodoklis Neapoles viesnīcā – 3 €/ par nakti no cilvēka

APMAKSA UZ VIETAS

Ieejas biļetes apskates un izklaides vietās.
Tūrisma nodeva, kura tiek ieturēta no visiem tūristiem, kas iebrauc un uzturās valstī. Nodevas apmērus nosaka konkrētās valsts vietējās municipalitātes administrācija.
Obligāta maksa – ceļu satiksmes nodeva 5 € no personas par visu tūri.
Kondicionētāji viesnīcā ~ 3-5 €/diennaktī.

Izlidošanas laiki var mainīties, tāpat arī grupas vadītājam ir tiesības mainīt ekskursiju dienas un laikus, neizmainot pašu ceļojuma plānu.

Izlidošanas laiks var mainīties, kā arī grupas vadītājs ir tiesīgs mainīt ekskursiju dienas kārtību, neizmainot pašu tūrisma programmu.


Vairāk informācijas par ceļojumiem un pieteikšanās braucienam:

Rīga, Vilhelma Purvīša iela 16, tālr. 67226637, 29639886.

e-pasts: info@vlissa.lv.